Het verhaal

HET VERHAAL ACHTER DE

MEERDAAL NATURE TRAIL


Blanden, deelgemeente van Oud-Heverlee ligt geprangd tussen het Mollendaalbos het Meerdaalwoud en het Heverleebos. Samen vormen ze het grootste loofbos van Vlaanderen en dus de ideale locatie voor een rustgevende trailwalk vol afwisseling. 


Uitvalsbasis is het Gemeentelijk Ontmoetingscentrum van Blanden, gelegen op enkele honderden meters van de onthaalpoort '' de Torenvalk ". Of je nu kiest voor de 50 of 35 km de Meerdaal Nature Trail is niet alleen doorspekt met bossen. Ook pittoreske holle wegen, uitgestrekte weidse zichten op het glooiende Zuid-Hageland en eeuwenoude vierkantshoeves maken deel uit van deze unieke trailwalk. 


De prachtige wereldbol-watertoren van Bierbeek is de veilige richtbaken in het landschap. Waarna bij het overschrijden van de eindmeet een heerlijke frisse Tripel van Bierbeek op iedereen wacht. 

Meerdaal Nature Trail
P1080577
P1080578
P1080587
P1080583
P1080581
P1080598
Blanden (2)
P1080588

MEERDAAL NATURE KIDS TRAIL

Het Meerdaalwoud vormt ook voor kinderen en jonge gezinnen een heuse wandelbeleving. De Meerdaal Nature Kids Trail laat kinderen op een speelse manier wandelen. Onderweg vormen natuurlijke hindernissen en houten constructies voor het avontuurlijke aspect.  Volop wandelen, ravotten en een kleine beloning maken van de Meerdaal Nature Kids Trail de ideale gelegenheid om met kinderen en het ganse gezin op een speelse manier kennis te maken met het grootste loofbos van Vlaanderen. 

MEERDAAL NATURE TRAIL

Klassieke afstanden

Naast de Meerdaal Nature Trail 50 & 35 km en de Meerdaal Nature Kids Trail 4 km kan je als wandelaar ook deelnemen aan de klassieke afstanden tussen 5 & 27km, dit zonder totaalpakket. Inschrijven voor deze afstanden kan enkel de dag zelf. Leden van een erkende wandelsportfederatie betalen € 1.5 , niet-leden € 3,0.  Deelnemers die na hun wandeling willen genieten van een versgemaakte pasta, dienen deze voorafgaand te reserveren. Meer info via Meerdaal Nature Trail -  Wandelclub WSP