Het verhaal

HET VERHAAL ACHTER DE

MEERDAAL NATURE TRAIL


Oud-Heverlee ligt geprangd tussen het Mollendaalbos het Meerdaalwoud en het Heverleebos. Samen vormen ze het grootste loofbos van Vlaanderen en dus de ideale locatie voor een rustgevende trailwalk vol afwisseling. 


De startzaal grenst aan het 2000ha grote Heverleebos en Meerdaalwoud, puur natuur dus.

Of je nu kiest voor de 50 of 35 km de Meerdaal Nature Trail is niet alleen doorspekt met bossen. Ook pittoreske holle wegen, uitgestrekte weidse zichten op het glooiende Zuid-Hageland en eeuwenoude vierkantshoeves maken deel uit van deze unieke trailwalk. 


De prachtige wereldbol-watertoren van Bierbeek is de veilige richtbaken in het landschap. Waarna bij het overschrijden van de eindmeet een heerlijke frisse Tripel van Bierbeek op iedereen wacht. 

HEVERLEEBOS & MEERDAALWOUD TOCHT 

Klassieke afstanden

Naast de Meerdaal Nature Trail 50 & 35 km kan je als wandelaar ook deelnemen aan de Heverleebos & Meerdaalwoudtocht. Het betreft een klassieke wandelorganisatie met afstanden tussen 6 & 26km, dit zonder totaalpakket. Inschrijven voor deze afstanden kan enkel de dag zelf. Leden van een erkende wandelsportfederatie betalen € 1.5 , niet-leden € 3,0. Meer info via Meerdaal Nature Trail -  Wandelclub WSP